0

Kosár

Hiába szellőzteted a szekrényt, akkor sincs jó illata a benne tárolt ruháknak? Az alábbi praktikák segítenek!

 

1. Átmosás

Mielőtt illatosítani szeretnénk, a szekrény tisztításáról kell gondoskodnunk. Jöhet egy alapos átmosás – mi az ecetes, citromos vagy paradicsomos „csodaoltatot” ajánljuk. Ha a citromosat választod, akkor egy gyümölcsöt facsarj ki, add egy liter vízhez, és ezzel mosd át a szekrényt, ha pedig a paradicsomos módszert próbálnád ki, arra ügyelj, hogy alaposan hígítsd fel! Nagyon fontos, hogy mindegyik fenti tisztítómódszer használata után hideg vizes tiszta szivaccsal alaposan át kell törölni a szekrényt, és legalább 24 órán át hagyni kell szellőzni.

2. Levendula

Amikor visszapakolod a ruhákat, tegyél közéjük illatos szappant (selyempapírba csomagolva), vagy szárított virágokat egy kis tasakban. Például levendulát. Ez az illatos növényke nemcsak hosszan tartó, finom illata miatt lehet jó választás, hanem molyellenes hatása miatt is.

3. Szódabikarbóna

Anyukáink, Nagymamáink csodaszere a szódabikarbóna, és nem véletlenül: nedves szivacsra szórva átsúrolhatod vele a kellemetlen szagú konyhaszekrényt (ne felejtsd el leöblíteni utána), illetve ha egy kis tasakkal beteszel belőle a szekrénybe, akkor szagtalanító hatása is érvényesül.

4. Hiilibag

És ha már szagtalanítás, érdemes megismerkedni a Hiilibaggel is. Ez tulajdonképpen egy apró, bambusz szenet tartalmazó zsákocska – egy természetes légszűrő párna, ami magába szívja a kellemetlen szagokat. A szekrénybe helyezve hónapokig, évekig segít elűzni a dohos szagot. Öntisztuló, tehát a dolgod három hónap elteltével is csak annyi, hogy kiteszed a napra, majd 3-4 óra elteltével visszateszed, és folytatja szagmegkötő tevékenységét. Ilyen egyszerű. 😉

Emellett a páratartalmat is szabályozza, ezáltal csökkentheti a penész kialakulásának kockázatát is. A Hiilibag antiallergén, baba- és állatbarát, ráadásul a környezetet sem szennyezi: kétévnyi használat után újrahasznosítható a kertben vagy a növényekhez.

További infó: https://www.hiilibag.hu/

Ráadásul 2018.11.19-11.25-ig BLACK FRIDAY HÉT lesz a Hiilibagnél, úgyhogy érdemes most vásárolni náluk: