0

Kosár

Ha fontos számodra önmagad és családod egészsége, örülni fogsz nagyon, hogy elolvastad ezt a cikket.
Biztos vagyok benne, hogy ha megtudod mi az a dolog, ami ennyire veszélyes az egészségedre nézve, akkor változtatni fogsz eddigi szokásaidon. És én garantálom neked, hogy ha ezt az egy dolgot kiiktatod az életedből, már sokkal egészségesebben és környezettudatosabban fogsz élni!
Mit gondolsz mi lehet az a dolog, amit a cégek jó szívvel eladnak neked, mégis mérgezed vele az otthoni levegődet?
A légfrissítő spray az, tudod, az a fajta, ami automatikusan – fél/egy óránként – permetez a levegőbe akár 400 kölönböző mérgező anyagot. A dolga nem az lenne, hogy ártson, hanem, hogy eltűntesse a kellemetlen szagokat, de azokat is csak elfedi. Gondolom ti is éreztétek már, amikor a kellemetlen szag keveredett a légfrissítővel, mennyire kiábrándító volt.
Térjünk vissza a lényeghez, itt egy kisebb lista azokról az összetevőkről, amelyeket a spray címkéjén is megtalálhatsz:
  • Aceton – ez egy vér-, szív-, gasztrointesztinális-, máj-, vese-, bőr-, légzőszervi-, agy- és idegrendszeri méreg. Tehát más szóval a tested bármely részét károsíthatja széles körű káros hatásaival.
  • Bután és izobután – Ez egy komoly méreg agyunkra és az idegrendszerünkre.
  • Propán-bután gáz és petróleum desztillátum – Elég nyilvánvaló, hogy miért nem szeretnénk ezeket belélegezni. Félig tréfásan mondják évek óta, hogy a légfrissítők azokat az olajipari melléktermékeket tartalmazzák, amiket az olajipar nem tudott felhasználni a járműveknél. Úgy néz ki, hogy nincs messze az igazságtól.
  • Propán – szív- és érrendszeri, valamint a vérméreg; máj-, vese-, légzőszervi-, a bőr és idegrendszer méreg. Arról ismert, hogy rendkívül veszélyes.
  • Parfüm – Ez az egyetlen összetevő tartalmazhat akár 400 különböző mérgező anyagot, amelynek 95%-a kőolajtermékekből származik és rengeteg súlyos egészségügyi kondíciót társítanak hozzá: fejfájás és szédülés, depresszió és a viselkedésbeli változások.
  • Benzol – leukémiát okozó hatásáról ismert.
  • Formaldehid – felső légúti rákot okozhat.
 
Ezek után jönnek a figyelmeztető címkével, hogy: “A spray szándékos belélegzése káros vagy végzetes lehet!”, vagy “Ne lélegezze be a permetet!”
Hogy ne lélegezzük be azt az anyagot, amit folyamatosan a légterünkbe eresztünk?
Kérdem én, ha a gőzök belégzése káros vagy akár halálos is lehet, akkor miért használhatjuk ezeket a “légfrissítőket”?
Mindenki saját maga döntse el ezek után, hogy mit juttat a saját és családja levegőjébe! Mi találtunk egy természetes alternatívát a rossz szagok megszűntetésére, ami magába szívja azokat, nem elfedi. Teljesen baba-és állatbarát. Ha kíváncsi vagy  a bio szagtalanítás legújabb módjára, kattints ide!